De verzekering in het geval van cyberaanval

Snelle IT-interventie

Juridisch en communicatieadvies

Ruime vergoedingen

Cybercriminaliteit, een onderschat probleem: 1 op 2 ondernemers is slachtoffer.

Kmo’s krijgen in België vaak te maken met een cyberaanval. Volgens onderzoek van Unizo en UCM kreeg 1 op 2 bedrijven al ongewenst ‘cyberbezoek’. Het risico is dus groter dan u denkt. Net zoals de gevolgen: voor uw werking, voor de juridische consequenties én de financiële schade. Daarom lanceert DVV verzekeringen nu Digi Cover

 

Met Digi Cover krijgt u 24/7 professionele ondersteuning.

Stel: uw IT-systeem is aangevallen en de hackers zijn binnengedrongen. Hebt u een polis Digi Cover? Eén telefoontje en onze specialisten komen in actie. Ervaren IT-experts gaan uw data proberen te recupereren. Juristen helpen u bij schadeprocedures en onderzoeken van de overheid. Communicatie-specialisten zorgen dat uw bedrijf deze vervelende boodschap betrouwbaar overbrengt.
En uiteraard kunt u rekenen op ruime schadeloosstellingen bijvoorbeeld voor het volledige herstel en de herconfiguratie van software. U ziet: Digi Cover begeleidt u van A tot Z bij cybercriminaliteit. 

Voor wie?

Elke kmo zou zich moeten beschermen tegen de gevolgen van cyberaanvallen. Vooral in bedrijven die klantengegevens verwerken! Een cyberaanval kan kosten voor herstelling, schadeclaims, productiviteitsverlies, … veroorzaken, die sneller én hoger oplopen dan u denkt. 

Wist u dat ...?

De nieuwe GDPR-wetgeving rond privacy verplicht ondernemingen om een cyberincident te melden, in het bijzonder aan de klanten. Digi Cover helpt u met deze GDPR-verplichting en zorgt dat u sneller weer normaal kunt werken. 

Uitsluitingen en beperkingen

Wat wordt vergoed na een cyberaanval? 
De dekking is zeer uitgebreid. Contacteer uw KMO-specialist voor een toelichting en een gepersonaliseerde offerte.

 • Expertise van de oorzaakanalyse
 • Virusanalyse– en verwijdering
 • Herstelkosten van uw IT-systeem
 • Communicatieadvies in verband met illegale verspreiding klantgegevens
 • Verdedigingskosten
 • Vergoeding schade aan derden
Wat wordt er niet gedekt?
 • IT-systemen die niet onder het verzekerde IT-systeem vallen
 • Schade als gevolg van imagoverlies of aantasting reputatie
 • Lichamelijke en materiële schade door een gedekt schadegeval
 • Financiële schade door fraude of misbruik van vertrouwen van uw medewerker(s) behalve opzettelijke daad van een aangestelde
 • U kunt optioneel de verdwijning of diefstal van goederen dekken met de waarborg Cyberdiefstal

We raden u aan om onze algemene voorwaarden te lezen om onze uitsluitingen en beperkingen te kennen.

Goed om te weten
De cyberverzekering Digi Cover sluit u af voor 1 jaar. Op de jaarlijkse vervaldag wordt uw contract telkens stilzwijgend verlengd voor 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.
 
Raadpleeg de verzekeringsvoorwaarden (franchises, gedekte goederen, limieten van de dekking, algemene voorwaarden enz.) op vraag bij uw KMO-specialist of raadpleeg:
 

Het is belangrijk deze documenten door te nemen voor u een contract ondertekent. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures en op de teksten op de website. 

Digi Cover is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB – een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.